Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Emelgem

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Emelgem leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 14,00 dH in Emelgem.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid EmelgemTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIzegem
Postcode8870
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Emelgem

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Izegem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Emelgem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Emelgem?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Emelgem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Emelgem kent een waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Emelgem

De waterhardheid van het drinkwater in Emelgem is ongeveer 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-emelgem-8870

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Emelgem verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Emelgem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €1775 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Emelgem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Elektrische waterontharderC.a. €1060
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €145 p/jaar
MontageC.a. €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Emelgem?
De waterhardheid in Emelgem ligt rond de 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Emelgem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie