Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lo

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lo zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Lo.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid LoHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lo

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten of kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Lo-Reninge kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Lo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lo?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lo. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lo zit met een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Lo

De waterhardheid van het drinkwater in Lo bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-lo-8647

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lo reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lo.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €145 voor magnetische ontharders tot zo’n €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €660, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1475 en €2225 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Lo.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Elektronische waterontharderCirca €1100
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €160 per jaar
InstallatieBegint bij €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Lo?
De hardheid van het water in Lo bedraagt 22,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lo.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie