Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Noordschote

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Noordschote heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina check je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Noordschote.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een irriterende huid en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid NoordschoteFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Noordschote

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Lo-Reninge opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Noordschote hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Noordschote?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Noordschote. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Noordschote ontvangt een waterhardheid van 22,40. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Noordschote

De waterhardheid van het leidingwater in Noordschote ligt op ong. 22,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-noordschote-8647

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Noordschote voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Noordschote.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €1825 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Noordschote.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1110
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €135 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Noordschote?
De hardheid in Noordschote ligt rond de 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Noordschote.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie