Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reuver

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Reuver heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Reuver.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ReuverWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Reuver

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel huishoudens nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Beesel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Reuver hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Reuver?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Reuver. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Reuver heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Reuver

De waterhardheid van het leidingwater in Reuver bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-reuver-5953

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • General electric GNOH45KE
 • 038waterontharder Compact 20
 • Puricom Stratos HE25
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Reuver verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Reuver.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €115 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers starten bij €670, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €1825 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Reuver.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektronische waterontharderC.a. €1160
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €145 p/jaar
MontagekostenC.a. €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Reuver?
De waterhardheid in Reuver is grofweg 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Reuver.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie