Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opbrakel

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Opbrakel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Opbrakel.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid OpbrakelHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Opbrakel

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer mensen installeren een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Brakel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Opbrakel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Opbrakel?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Opbrakel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Opbrakel zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Opbrakel

De waterhardheid van het drinkwater in Opbrakel bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opbrakel-9660

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Opbrakel minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Opbrakel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1200 en €2150 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Opbrakel.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €970
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €100 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Opbrakel?
De hardheid van het leidingwater in Opbrakel is ongeveer 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Opbrakel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie