Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nederbrakel

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Nederbrakel heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je belangrijke info over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Nederbrakel.
 • Dit kan leiden tot situaties als droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid NederbrakelHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nederbrakel

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en wit uitslaande wanden en tegels? Veel huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Brakel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Nederbrakel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nederbrakel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nederbrakel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nederbrakel heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Nederbrakel

De waterhardheid van het water in Nederbrakel bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nederbrakel-9660

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nederbrakel minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nederbrakel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €110 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €710 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1850 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Nederbrakel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog experts, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Elektrische waterontharderCirca €1050
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €95 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Nederbrakel?
De hardheid in Nederbrakel is gemiddeld 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld via zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nederbrakel.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie