Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bouwel

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,64 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Bouwel heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 10,64 dH in Bouwel.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals glascorrosie en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BouwelHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteGrobbendonk
Postcode2288
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid10,64 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bouwel

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of water met een vreemde smaak? Meer en meer woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Grobbendonk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Bouwel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bouwel?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bouwel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bouwel heeft een geschatte waterhardheid van 10,64. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bouwel

De waterhardheid van het drinkwater in Bouwel ligt op ong. 10,64 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,64 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,30 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-bouwel-2288

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bouwel reduceer je de dH waarde van 10,64 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bouwel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €150 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €680, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1450 en €2175 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Bouwel.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €65
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €940
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €125 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €225
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Bouwel?
De hardheid van het water in Bouwel is circa 10,64 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bouwel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie