Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woldendorp

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Woldendorp heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal lees je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Woldendorp.
 • Dit kan leiden tot onder andere eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WoldendorpHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Woldendorp

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Delfzijl zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Woldendorp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Woldendorp?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Woldendorp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Woldendorp heeft een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Woldendorp

De waterhardheid van het leidingwater in Woldendorp bedraagt circa 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-woldendorp-9946

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Delta Domela
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Judo Biosoft-C
 • BWT AQA Perla 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Woldendorp reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Woldendorp.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2025 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €780 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1200 en €1825 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Woldendorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Waterontharder (elektrisch)C.a. €910
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €150 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Woldendorp?
De waterhardheid in Woldendorp schatten we op 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld via natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Woldendorp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie