Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Termunterzijl

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Termunterzijl maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Termunterzijl.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €295 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid TermunterzijlTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Termunterzijl

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Delfzijl werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Termunterzijl gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Termunterzijl?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Termunterzijl. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Termunterzijl heeft een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Termunterzijl

De waterhardheid van het leidingwater in Termunterzijl is ongeveer 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-termunterzijl-9948

Interessante installaties

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Calex Calex 22L
 • Watts OneFlow

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Termunterzijl minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Termunterzijl.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1575 en €2000 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Termunterzijl.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Elektrische waterontharderCirca €1000
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenRond de €145 per beurt
InstallatieBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Termunterzijl?
De hardheid van het kraanwater in Termunterzijl komt uit op ong. 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Termunterzijl.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie