Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Termunten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Termunten leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Termunten.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld aanslag op servies en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid TermuntenZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Termunten

Ben jij ook klaar met een droge huid of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Delfzijl zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Termunten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Termunten?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Termunten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Termunten heeft een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Termunten

De waterhardheid van het leidingwater in Termunten ligt op ong. 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-termunten-9947

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Euro Twin 14
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Erie Slimline Eco17

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Termunten reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Termunten.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €170 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2075 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Termunten.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Mechanische waterontharderVanaf €760
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €105 (jaarbasis)
MontageRond de €160
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Termunten?
De hardheid van het water in Termunten is ongeveer 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Termunten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energierekening, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie