Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wagenborgen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wagenborgen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Wagenborgen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WagenborgenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wagenborgen

Heb je last van irritaties aan de huid of extra zeep en shampoo nodig? Veel Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Delfzijl kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wagenborgen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Wagenborgen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wagenborgen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wagenborgen zit met een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wagenborgen

De waterhardheid van het drinkwater in Wagenborgen ligt op ong. 12.50 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wagenborgen-9945

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wagenborgen verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wagenborgen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1400 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders zijn zo’n €770 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1575 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Wagenborgen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Mechanische waterontharderC.a. €710
Waterontharder (elektronisch)Circa €1060
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €160 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Wagenborgen?
De hardheid van het leidingwater in Wagenborgen bedraagt 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wagenborgen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie