Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoensbroek

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Hoensbroek zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Hoensbroek.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere kalkaanslag en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HoensbroekHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6432
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hoensbroek

Heb je in huis last van een droge huid en/of kalkstrepen op ramen? Veel huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Heerlen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hoensbroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hoensbroek?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hoensbroek. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hoensbroek heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hoensbroek

De waterhardheid van het drinkwater in Hoensbroek ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hoensbroek-6432

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Waterluxe Duo 7
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Kinetico Essential 11
 • Ecowater Galaxy VDR14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoensbroek reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hoensbroek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2000 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hoensbroek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Mechanische waterontharderC.a. €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €980
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenV.a €110 op jaarbasis
PlaatsingRond de €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hoensbroek?
De hardheid van het kraanwater in Hoensbroek is plus minus 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoensbroek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie