Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eksel

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 2,80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Eksel maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je belangrijke informatie over de waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 2,80 dH in Eksel.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalkaanslag en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid EkselTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHechtel-Eksel
Postcode3941
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Eksel

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op douchekop? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een slimme waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Hechtel-Eksel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Eksel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Eksel?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Eksel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Eksel kent een waterhardheid van 2,80. Dit houdt in Zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Eksel

De waterhardheid van het drinkwater in Eksel is om en nabij de 2,80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Zacht water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-eksel-3941

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eksel reduceer je de dH waarde van 2,80 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eksel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €830, zonder installeren. Een goed systeem zit ergens tussen de €1150 en €1900 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Eksel.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Circa €900
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €90 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Eksel?
De hardheid van het kraanwater in Eksel is gemiddeld 2,80 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eksel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie