Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter S Gravenwezel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,74 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in S Gravenwezel heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,74 dH in S Gravenwezel.
 • Hierdoor ontstaan problemen als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid S GravenwezelHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteSchilde
Postcode2970
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen S Gravenwezel

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Schilde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in S Gravenwezel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in S Gravenwezel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in S Gravenwezel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • S Gravenwezel heeft een waterhardheid van 9,74. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in S Gravenwezel

De waterhardheid van het leidingwater in S Gravenwezel bedraagt circa 9,74 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-s-gravenwezel-2970

Populaire merken en modellen

 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in S Gravenwezel verlaag je de dH waarde van 9,74 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in S Gravenwezel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €800 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in S Gravenwezel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €145 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €225
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in S Gravenwezel?
De hardheid van het kraanwater in S Gravenwezel is gemiddeld 9,74 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in S Gravenwezel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie