Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Lenaarts

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Lenaarts heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je belangrijke info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Sint-Lenaarts.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid Sint-LenaartsWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode2960
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Lenaarts

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Vlamingen nemen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Brecht opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Lenaarts heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Lenaarts?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Lenaarts. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Lenaarts zit met een waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint-Lenaarts

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Lenaarts is 14,00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-lenaarts-2960

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Lenaarts minimaliseer je de dH waarde van 14,00 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €790.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Lenaarts.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €670, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1875 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Lenaarts.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel installateurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1130
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €110 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Sint-Lenaarts?
De waterhardheid in Sint-Lenaarts ligt op 14,00 dH. De meting in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Lenaarts.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie