Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Halle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,18 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Halle zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal lees je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,18 dH in Halle.
 • Dit kan leiden tot onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HalleZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteZoersel
Postcode2980
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid9,18 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Halle

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat Vlamingen kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de gemeente Zoersel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Halle heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Halle?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Halle. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Halle ontvangt een waterhardheid van 9,18. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Halle

De waterhardheid van het leidingwater in Halle is ongeveer 9,18 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,18 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-halle-2980

Veel gekozen merken

 • AEG 26 L
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Halle minimaliseer je de dH waarde van 9,18 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Halle.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €680, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1200 en €1900 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Halle.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderV.a €880
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1050
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractCirca €85 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Halle?
De waterhardheid in Halle is plus minus 9,18 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Halle.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie