Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Job-In-‘T-Goor

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Job-In-‘T-Goor leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Sint-Job-In-‘T-Goor.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Job-In-‘T-GoorHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode2960
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Job-In-‘T-Goor

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Brecht zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Job-In-‘T-Goor hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Job-In-‘T-Goor?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Job-In-‘T-Goor. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot smaakvoller water en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Job-In-‘T-Goor heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint-Job-In-‘T-Goor

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Job-In-‘T-Goor ligt op ong. 14,00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-job-in-t-goor-2960

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Job-In-‘T-Goor verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Job-In-‘T-Goor.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €65 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €750 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1875 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Job-In-‘T-Goor.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektronische waterontharderRond de €1150
Reinigingszout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per beurt
PlaatsingskostenCirca €250
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Sint-Job-In-‘T-Goor?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Job-In-‘T-Goor is circa 14,00 dH. De meting in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Job-In-‘T-Goor.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie