Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostham

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 9,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Oostham resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je handige info alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 9,52 dH in Oostham.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €205 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OosthamHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHam
Postcode3945
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oostham

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Ham opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Oostham wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostham?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Oostham. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oostham heeft een gemeten waterhardheid van 9,52. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oostham

De waterhardheid van het water in Oostham is 9,52 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oostham-3945

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oostham minimaliseer je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostham.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1575 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €850 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2250 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Oostham.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig snel installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1190
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €150 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €225
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Oostham?
De hardheid van het water in Oostham is circa 9,52 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lager energieverbruik en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oostham.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie