Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Welle

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 15,68 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Welle maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 15,68 dH in Welle.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WelleWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode9473
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Welle

Heb jij genoeg van een irriterende huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat mensen nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Denderleeuw kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Welle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Welle?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Welle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Welle heeft een geschatte waterhardheid van 15,68. Dit staat voor Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Welle

De waterhardheid van het water in Welle is ongeveer 15,68 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-welle-9473

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Welle verklein je de dH waarde van 15,68 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Welle.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie zit ergens tussen de €1600 en €2150 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Welle.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderV.a €700
Elektrische waterontharderBegint bij €930
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €160 per beurt
PlaatsingCirca €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Welle?
De hardheid van het leidingwater in Welle is om en nabij de 15,68 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Welle.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie