Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zandvoorde

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Zandvoorde resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Zandvoorde.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZandvoordeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zandvoorde

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Zonnebeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Zandvoorde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zandvoorde?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Zandvoorde. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zandvoorde zit met een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zandvoorde

De waterhardheid van het leidingwater in Zandvoorde bedraagt circa 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zandvoorde-8980

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14
 • Delta Morava

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zandvoorde voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zandvoorde.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €650 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1425 en €1975 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Zandvoorde.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos snel installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Mechanische waterontharderC.a. €750
Waterontharder (elektrisch)Circa €960
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €80 op jaarbasis
InstallatieRond de €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Zandvoorde?
De waterhardheid in Zandvoorde schatten we op 11,20 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kalkvrije leidingen en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zandvoorde.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie