Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Krewerd

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Krewerd resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Krewerd.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkstrepen op ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid KrewerdHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9904
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Krewerd

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Delfzijl zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Krewerd gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Krewerd?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Krewerd. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Krewerd zit met een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Krewerd

De waterhardheid van het drinkwater in Krewerd is 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-krewerd-9904

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Bayard Ecosoft 10
 • SoluCalc SoluCalc
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • BWT AQA life

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Krewerd minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Krewerd.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten bij €790, zonder installeren. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1775 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Krewerd.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €930
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Krewerd?
De waterhardheid in Krewerd is om en nabij de 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld via natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Krewerd.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie