Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zevergem

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Zevergem leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Zevergem.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals veel schoonmaken en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid ZevergemHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDe Pinte
Postcode9840
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zevergem

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en veel schoonmaakproducten nodig? Veel mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente De Pinte zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Zevergem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zevergem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zevergem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zevergem heeft een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zevergem

De waterhardheid van het leidingwater in Zevergem bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zevergem-9840

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25

Zo werkt een waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zevergem minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €860.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zevergem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €70 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1450 en €1850 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Zevergem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €940
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractCirca €95 per beurt
InstallatieC.a. €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Zevergem?
De hardheid van het kraanwater in Zevergem ligt rond de 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zevergem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie