Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kalmthout

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Kalmthout maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je belangrijke info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Kalmthout.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €315 per 12 maanden.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KalmthoutHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteKalmthout
Postcode2920
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kalmthout

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkaanslag op kranen en tegels? Veel mensen nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Kalmthout vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Kalmthout hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kalmthout?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kalmthout. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kalmthout ontvangt een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energierekening, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kalmthout

De waterhardheid van het water in Kalmthout bedraagt circa 12,32 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kalmthout-2920

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Waterboss 900
 • AEG 22 L
 • Boshuis iQualQ Duo 200

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kalmthout verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kalmthout.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €830 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1225 en €1725 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Kalmthout.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en direct vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderV.a €750
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1020
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €115 per beurt
MontageRond de €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Kalmthout?
De hardheid van het water in Kalmthout is om en nabij de 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kalmthout.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie