Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Everbeek

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Everbeek maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Everbeek.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid EverbeekFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Everbeek

Wil jij ook af van een irriterende huid en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huishoudens bestellen een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In de gemeente Brakel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Everbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Everbeek?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Everbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Everbeek zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Everbeek

De waterhardheid van het water in Everbeek ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-everbeek-9660

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Everbeek reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Everbeek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1500 en €2175 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Everbeek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Mechanische waterontharderCirca €700
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €95 per jaar
MontagekostenC.a. €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Everbeek?
De hardheid in Everbeek is om en nabij de 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Everbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie