Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Velm

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 25,76 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Velm heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je handige informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 25,76 dH in Velm.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VelmWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3806
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Velm

Heb je last van verstopte leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat mensen nemen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Sint-Truiden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Velm wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Velm?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Velm. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Velm kent een waterhardheid van 25,76. Definitie: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Velm

De waterhardheid van het leidingwater in Velm bedraagt circa 25,76 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-velm-3806

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Velm voer je de dH waarde terug van 25,76 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Velm.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1850 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Velm.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en gratis merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Mechanische waterontharderRond de €720
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €150 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Velm?
De waterhardheid in Velm is gemiddeld 25,76 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Velm.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie