Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gontrode

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Gontrode heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Gontrode.
 • Hierdoor ontstaan situaties als minder lekker water en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid GontrodeHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMelle
Postcode9090
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gontrode

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Melle vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Gontrode hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gontrode?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Gontrode. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gontrode heeft een waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gontrode

De waterhardheid van het water in Gontrode is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gontrode-9090

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gontrode minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gontrode.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1875 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Gontrode.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €950
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €85 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Gontrode?
De waterhardheid in Gontrode schatten we op 11,20 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gontrode.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie