Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Weurt

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Weurt maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in Weurt.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als strepen op de ramen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €255 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WeurtHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Weurt

Heb jij genoeg van een droge huid en doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Beuningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Weurt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Weurt?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Weurt. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Weurt zit met een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Weurt

De waterhardheid van het leidingwater in Weurt ligt op ong. 7.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-weurt-6551

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Amysoft C-200
 • Erie Softline Eco10
 • Kinetico 2020C HE
 • Euro Combi compact 20

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Weurt verklein je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Weurt.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €790 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2175 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Weurt.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €980
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudV.a €160 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Weurt?
De hardheid van het water in Weurt ligt op 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Weurt.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie