Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koolskamp

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Koolskamp leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Koolskamp.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals geïrriteerde huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KoolskampZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteArdooie
Postcode8851
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Koolskamp

Ben jij ook klaar met een droge huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ardooie kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Koolskamp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Koolskamp?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Koolskamp. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Koolskamp kent een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Koolskamp

De waterhardheid van het water in Koolskamp bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-koolskamp-8851

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Koolskamp reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Koolskamp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1875 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Koolskamp.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel merken, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektronische waterontharderC.a. €900
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €150 p/jaar
InstallatieVanaf €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Koolskamp?
De waterhardheid in Koolskamp is doorgaans 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals comfortabel douchen, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Koolskamp.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie