Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geelbroek

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Geelbroek zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Geelbroek.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €315 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GeelbroekHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Geelbroek

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat mensen nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Aa en Hunze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Geelbroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Geelbroek?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Geelbroek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Geelbroek zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Geelbroek

De waterhardheid van het drinkwater in Geelbroek is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geelbroek-9455

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Maxima Eco20
 • Euro Combi 25 Fleck
 • North Star 17UD
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Geelbroek verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Geelbroek.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €700, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €2050 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Geelbroek.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €105 per jaar
InstallatieCirca €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Geelbroek?
De hardheid van het water in Geelbroek is gemiddeld 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Geelbroek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie