Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ekehaar

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Ekehaar maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Ekehaar.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid EkehaarWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9454
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ekehaar

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ekehaar was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ekehaar?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ekehaar. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ekehaar heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ekehaar

De waterhardheid van het leidingwater in Ekehaar bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ekehaar-9454

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Judo Quicksoft-C
 • Watergenius HWS 2500
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Digisoft DS-1200 HE

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ekehaar voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ekehaar.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders zijn zo’n €710, zonder installeren. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1500 en €2125 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Ekehaar.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektronische waterontharderVanaf €900
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenCirca €150 p/jaar
InstallatieC.a. €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ekehaar?
De waterhardheid in Ekehaar schatten we op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ekehaar.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie