Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deurze

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Deurze leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Deurze.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals bittere thee koffie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid DeurzeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Deurze

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en aanslag op servies? Meer en meer huizenbezitters kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Deurze wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Deurze?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Deurze. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Deurze heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Deurze

De waterhardheid van het leidingwater in Deurze is om en nabij de 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-deurze-9457

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie Slimline Eco14
 • Boshuis Duolux plus 150

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Deurze verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Deurze.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot zo’n €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €2100 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Deurze.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Mechanische waterontharderRond de €690
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Zout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €115 per beurt
PlaatsingskostenRond de €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Deurze?
De hardheid van het leidingwater in Deurze is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Deurze.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie