Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Geluveld

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Geluveld heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Geluveld.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid GeluveldHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Geluveld

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Zonnebeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Geluveld wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Geluveld?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Geluveld. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Geluveld kent een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Geluveld

De waterhardheid van het drinkwater in Geluveld bedraagt circa 11,20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-geluveld-8980

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geluveld reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Geluveld.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €850, excl. installatie. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1575 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Geluveld.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Mechanische waterontharderCirca €700
Waterontharder (elektrisch)C.a. €920
Zout€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €155 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Geluveld?
De hardheid van het water in Geluveld bedraagt 11,20 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Geluveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie