Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beselare

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Beselare resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over de waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Beselare.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BeselareHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Beselare

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of te veel schoonmaken? Steeds meer mensen kiezen een slimme waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Zonnebeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Beselare was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beselare?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Beselare. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Beselare ontvangt een waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Beselare

De waterhardheid van het water in Beselare is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-beselare-8980

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beselare voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Beselare.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2200 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Beselare.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en snel vakmannen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1030
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €120 p/jaar
PlaatsingV.a €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Beselare?
De hardheid van het kraanwater in Beselare schatten we op 11,20 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beselare.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie