Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Linschoten

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Linschoten heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Linschoten.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid LinschotenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3461
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Linschoten

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Montfoort opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Linschoten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Linschoten?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Linschoten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Linschoten heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Linschoten

De waterhardheid van het drinkwater in Linschoten bedraagt circa 7.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-linschoten-3461

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Separaat 20
 • North Star 40UD
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Delta Arenal
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Linschoten verklein je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Linschoten.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €130 voor magnetische ontharders tot meer dan €1675 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €760, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1100 en €1775 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Linschoten.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos experts, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Elektronische waterontharderCirca €950
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudV.a €135 per beurt
InstallatieRond de €225
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Linschoten?
De hardheid van het water in Linschoten schatten we op 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Linschoten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie