Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nederasselt

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nederasselt resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Nederasselt.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee koffie en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NederasseltHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6612
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nederasselt

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en te veel schoonmaken? Steeds meer huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Heumen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nederasselt wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nederasselt?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nederasselt. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nederasselt heeft een waterhardheid van 7.50. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nederasselt

De waterhardheid van het water in Nederasselt bedraagt circa 7.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nederasselt-6612

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Waterluxe Duo 12
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nederasselt verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nederasselt.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €150 voor magnetische ontharders tot meer dan €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €670, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2075 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Nederasselt.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel modellen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Mechanische waterontharderCirca €730
Elektrische waterontharderC.a. €970
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €110 p/jaar
InstallatieV.a €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nederasselt?
De waterhardheid in Nederasselt komt uit op ong. 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nederasselt.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie