Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overasselt

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Overasselt leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Overasselt.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OverasseltWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6611
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Overasselt

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of aanslag op servies? Steeds meer huishoudens installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Heumen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Overasselt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Overasselt?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Overasselt. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Overasselt zit met een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Overasselt

De waterhardheid van het drinkwater in Overasselt is 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-overasselt-6611

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Erie Slimline Eco11
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Watercompany Ultrasoft 24

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Overasselt reduceert je de dH waarde van 7.50 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Overasselt.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €740, zonder installeren. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2225 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Overasselt.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderC.a. €780
Waterontharder (elektrisch)Rond de €940
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €125 per jaar
PlaatsingCirca €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Overasselt?
De hardheid van het kraanwater in Overasselt is doorgaans 7.50 dH. De meting in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Overasselt.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie