Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tirns

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Tirns heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Tirns.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €320 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid TirnsWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8632
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tirns

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Tirns hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tirns?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Tirns. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tirns heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tirns

De waterhardheid van het leidingwater in Tirns is 6.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-tirns-8632

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA smart
 • Boshuis Duolux plus 100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tirns verklein je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Tirns.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1950 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Tirns.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1160
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €90 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €275
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Tirns?
De hardheid van het leidingwater in Tirns ligt op 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tirns.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie