Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ysbrechtum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ysbrechtum zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Ysbrechtum.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €260 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid YsbrechtumHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8633
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ysbrechtum

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Nederlanders installeren een professionele waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ysbrechtum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ysbrechtum?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ysbrechtum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ysbrechtum heeft een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Ysbrechtum

De waterhardheid van het water in Ysbrechtum bedraagt circa 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ysbrechtum-8633

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Bayard Tenera 28
 • Judo Biosoft-C
 • Erie IQsoft Eco9
 • Erie Softline Eco30

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ysbrechtum reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ysbrechtum.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €830, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1200 en €1900 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Ysbrechtum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €115 per jaar
MontageVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ysbrechtum?
De hardheid van het leidingwater in Ysbrechtum is grofweg 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid, smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ysbrechtum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie