Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reahûs

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Reahûs maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Reahûs.
 • Dit kan leiden tot situaties als huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ReahûsWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8736
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Reahûs

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Reahûs heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Reahûs?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Reahûs. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Reahûs zit met een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Reahûs

De waterhardheid van het leidingwater in Reahûs ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-reahus-8736

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • North Star 17ED
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Kinetico Sumo 1
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Kinetico Premier Compact HF

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Reahûs voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Reahûs.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €100 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1725 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1275 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Reahûs.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektronische waterontharderRond de €1020
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenCirca €125 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Reahûs?
De hardheid in Reahûs is grofweg 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Reahûs.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie