Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Piaam

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Piaam heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Piaam.
 • Dit kan leiden tot issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid PiaamHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8756
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Piaam

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of glascorrosie? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Piaam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Piaam?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Piaam. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Piaam zit met een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Piaam

De waterhardheid van het leidingwater in Piaam is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-piaam-8756

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Erie IQsoft Eco18

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Piaam minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Piaam.

Reken af met kalk!

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €820, excl. installatie. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1575 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Piaam.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1160
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €160 per jaar
InstallatiekostenC.a. €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Piaam?
De hardheid in Piaam is ongeveer 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Piaam.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie