Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zurich

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Zurich leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Zurich.
 • Hierdoor ontstaan problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZurichTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zurich

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zurich heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zurich?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zurich. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zurich heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zurich

De waterhardheid van het water in Zurich is ongeveer 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zurich-8751

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Puricom Stratos HE15
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • BWT AQA Perla Duo
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Watertotaal Euro Twin 14

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zurich reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zurich.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zurich.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderC.a. €1030
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €80 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zurich?
De hardheid in Zurich is om en nabij de 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zurich.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie