Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kornwerderzand

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Kornwerderzand heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Kornwerderzand.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KornwerderzandWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8752
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kornwerderzand

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of te veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kornwerderzand gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kornwerderzand?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kornwerderzand. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kornwerderzand heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kornwerderzand

De waterhardheid van het drinkwater in Kornwerderzand is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kornwerderzand-8752

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos UFW15
 • Delta Tibera
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • North Star Okosoft 35

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kornwerderzand reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kornwerderzand.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €170 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €720, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1575 en €2150 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Kornwerderzand.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Waterontharder (elektrisch)Circa €950
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenCirca €140 per jaar
InstallatiekostenRond de €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Kornwerderzand?
De hardheid van het water in Kornwerderzand is doorgaans 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kornwerderzand.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie