Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cornwerd

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Cornwerd maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Cornwerd.
 • Dit kan leiden tot onder andere minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid CornwerdTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8753
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Cornwerd

Heb jij genoeg van huidirritaties of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Cornwerd wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Cornwerd?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Cornwerd. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Cornwerd heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Cornwerd

De waterhardheid van het water in Cornwerd is ongeveer 6.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-cornwerd-8753

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Puricom Stratos HE25
 • Judo Quicksoft Duo
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Atlantis Cabinet A-10R

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Cornwerd reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Cornwerd.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €65 voor magnetische ontharders tot meer dan €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €2150 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Cornwerd.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Mechanische waterontharderCirca €660
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €930
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €100 op jaarbasis
MontageRond de €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Cornwerd?
De waterhardheid in Cornwerd is doorgaans 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. een minder droge huid, fris kraanwater, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Cornwerd.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie