Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hieslum

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Hieslum resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Hieslum.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HieslumWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8762
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hieslum

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en/of eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Hieslum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hieslum?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hieslum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hieslum heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hieslum

De waterhardheid van het leidingwater in Hieslum is 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hieslum-8762

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Neva
 • Calex Calex 15L
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Waterluxe Duo 25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hieslum verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hieslum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €840, zonder installeren. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1525 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hieslum.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1160
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €155 per beurt
InstallatiekostenRond de €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Hieslum?
De waterhardheid in Hieslum bedraagt 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verminderde eczeem klachten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hieslum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie