Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ferwoude

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Ferwoude maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Ferwoude.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals slecht functionerende apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid FerwoudeHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8761
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ferwoude

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of veel schoonmaakwerk? Meer en meer huishoudens plaatsen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Ferwoude gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ferwoude?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ferwoude. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ferwoude heeft een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ferwoude

De waterhardheid van het leidingwater in Ferwoude bedraagt circa 6.30 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ferwoude-8761

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Delta Simplex compact
 • Erie Slimline Eco24

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ferwoude minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ferwoude.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1450 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen starten bij €810 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie zit ergens tussen de €1125 en €1700 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Ferwoude.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct experts, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Mechanische waterontharderVanaf €850
Elektronische waterontharderC.a. €1070
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €110 per jaar
InstallatiekostenV.a €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ferwoude?
De hardheid van het water in Ferwoude is plus minus 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ferwoude.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie