Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Exmorra

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Exmorra heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Exmorra.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ExmorraWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8759
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Exmorra

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en/of glascorrosie? Veel huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Exmorra gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Exmorra?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Exmorra. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Exmorra kent een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Exmorra

De waterhardheid van het drinkwater in Exmorra is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-exmorra-8759

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Remon Waterontharders Sava
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Lubron Softstar SXT2

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Exmorra reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Exmorra.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €1475 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €660, zonder installeren. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1225 en €1875 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Exmorra.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Elektrische waterontharderV.a €1040
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €120 per jaar
PlaatsingCirca €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Exmorra?
De hardheid in Exmorra is circa 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Exmorra.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie