Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Allingawier

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Allingawier resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Allingawier.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €325 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid AllingawierHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8758
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Allingawier

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Allingawier wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Allingawier?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Allingawier. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Allingawier kent een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Allingawier

De waterhardheid van het water in Allingawier is 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-allingawier-8758

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Kama
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • AEG 18 L
 • Delta Duplex compact

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Allingawier minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Allingawier.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders tot wel €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €720, excl. installatie. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1125 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Allingawier.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektrische waterontharderCirca €1030
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €85 per 12 maanden
InstallatieVanaf €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Allingawier?
De hardheid van het leidingwater in Allingawier is circa 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Allingawier.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie