Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heeg

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Heeg leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Heeg.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HeegWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8621
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Heeg

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groeiend aantal Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Heeg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heeg?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Heeg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Heeg kent een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heeg

De waterhardheid van het drinkwater in Heeg bedraagt circa 6.30 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-heeg-8621

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Kube 15
 • BWT Bestsoft 11
 • Watts OneFlow
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heeg verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heeg.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €1900 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €660, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1100 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heeg.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1210
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €85 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €160
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Heeg?
De hardheid in Heeg is plus minus 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heeg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie