Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goënga

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Goënga zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Goënga.
 • Dit kan zorgen voor problemen als aanslag op servies en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GoëngaTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8628
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Goënga

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In de gemeente Súdwest-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Goënga wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Goënga?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Goënga. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Goënga heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Goënga

De waterhardheid van het drinkwater in Goënga is ongeveer 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goenga-8628

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Sumo 2
 • Detandt-Simon Primo 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Goënga voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Goënga.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen starten vanaf €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1250 en €1850 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Goënga.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudC.a. €85 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Goënga?
De hardheid van het kraanwater in Goënga is doorgaans 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Goënga.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie