Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schoten

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,74 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Schoten heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9,74 dH in Schoten.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SchotenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteSchoten
Postcode2900
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Schoten

Zit jij thuis ook met huidirritaties en veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lagere energierekening. In de gemeente Schoten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Schoten heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schoten?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Schoten. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Schoten zit met een waterhardheid van 9,74. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schoten

De waterhardheid van het leidingwater in Schoten is ongeveer 9,74 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-schoten-2900

Veel gekozen merken

 • Euro Twin 20
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • SuperSoft SuperSoft
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schoten reduceert je de dH waarde van 9,74 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schoten.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €120 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €840 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1450 en €2100 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Schoten.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Mechanische waterontharderV.a €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €1130
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €125 per jaar
PlaatsingskostenCirca €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Schoten?
De waterhardheid in Schoten is grofweg 9,74 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schoten.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie